Czy Pan Grzeogrz również maluje i zajmuje się naprawa aut powypadkowych?
Jest artystą wielkiej klasy .... ale nie maluje ... nie rzeźbi .... czasem zajmuje się fotografią artystyczną i publikuje na jednym z portali społecznościowych. ;-)
Dzisiaj zadzwoniłem to dostałem termin 20 maja, więc jednak trzeba trochę poczekać.
No to już idzie 2 czerwca he he. Ale spokojnie Koledzy....tego roku. ;-)
Właśnie zapisałem szkodnika na przegląd u Grzesia. :-)
Będziemy czekać bo warto.
Wczoraj "robiliśmy" kolejny już przegląd auta wraz z wymianą odbojów amortyzatora. Pełen profesjonalizm, doświadczenie i zwracanie uwagi na szczegóły.
Zresztą co tu "gadać" sam sprawdź a zobaczysz na własne oczy...bo jak opowiem to nie uwierzysz....
dobrowolnie chciałem zapłacić więcej : )))), ale cena była i tak jak w cenniku!
Panie Grzegorzu - dziękuję jeszcze raz!
....warsztat aktualnie mieści się w miejscowości Ożarów Mazowiecki ul. Poznańska 237
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Od poniedziałku przychodzi nowy pracownik do Grzegorza.
Wiadomo, że pierwsze tygodnie z pewnością nie będą lekkie, ale w dłuższym okresie czasu, jak się sprawdzi, to może i czas oczekiwania na wizytę się skróci.
Dziś kolejna wizyta u dr DGW. :-)
Papier był....znowu.
Troszkę rzeczy na przyszłość zasygnalizowanych....ale tak na szybko ....nic.
Dzięki Grzesiu. Pozdrawiam :-)
Moja Czeszka po kilku dniach też dziś wróciła od Grzesia.
Temperamentna jest babka, więc próbowała Mu robić wbrew...
Nie poddał się - jak to DGW...
EFEKT?
Cisza, nie trzęsie (prawie wszystkie poduchy "serca" i gumy w zawieszeniu wymienił- po 8 latach byli "letko" zużyte.. ).
Tylko muszę sie nauczyć nowego sprzęgła. .
Jakoś tak lekko, po cichu i chętnie działa.. k
Grzesiek, wielkie dzięki za cierpliwość i profesjonalizm.
Jesteś Perfekcjonistą przez bardzo duże "P". ????
Pozdrawiam!
Do wizyty u Grześka zostało mi jeszcze tydzień Mam do niego 400km ale raz na jakiś czas należy się Skodzince trochę pieszczot od prawdziwego fachowca ;-) Poza tym - znają się już oboje bo poprzedni właściciel serwisował właśnie u DGW.
Do zrobienia będzie: wymiana dwumasy + sprzęgła, przegląd i geometria kółek.
Cóż,ten kto był to widział i wie,że każdy zostawiony grosz w zakładzie u Grzesia jest tego wart.Jestem po pierwszej choć nie ostatniej wizycie mimo,że nie mam za blisko ( 200 km).Auto po przeglądzie,zalany XADO 5W-40,wymienione filtry i zmieniony rozrząd.Podczas 3 wizyt w ASO nikt nie potrafił określić,skąd pochodzi drażniący mnie rezonans,o którym pisałem na forum.Padały podejrzenia na dwumasę,klimę i inne rzeczy a to tylko dwie plastikowe części pod maską.
Rozrząd wymieniony (134.000 km)
Do wymiany pozostały drążki kierownicze z tyłu,sprzęgiełko alternatora,poduszka górna skrzyni.Będzie robione pod koniec miesiąca.
Najdrobniejszy szczegół nie umknął uwadze Grzesia i z tego miejsca chciałem raz jeszcze podziękować a wszystkim,szukającym świetnego mechanika mogę powiedzieć jedno.Nawet jeśli macie 200-300 km do Ożarowa Maz.,nie wahajcie się,bo naprawdę warto.Z takim podejściem do swojej pracy spotykam się niezwykle rzadko.
Dzięki Grześ.
I dziś kolejna wizyta.Zrobione:
-drążki kierownicze tył
-poduszka skrzyni górna
-sprzęgiełko alternatora
-silentbloki poprzeczne tył
-geometria
Auto prowadzi się jak nowe,choć przed wizytą było całkiem poprawnie i można było na tych gratach pojeździć jeszcze,to teraz auto zachowuję się naprawdę wzorowo na jezdni.
Perfekcjonizm+ Profesjonalizm=Service by DGW
Ja również postanowiłem odwiedzić DGW.
Trafiłem tam z problemem nie trzymania obrotów na biegu jałowym (błąd: wypadanie zapłonu na 2 cylindrze) - po przełożeniu wtrysków i skręceniu na nowe śruby (wcześniej ktoś przy nich grzebał...) jest wszystko ok - mam nadzieję że jutrzejsze ponowne badanie to potwierdzi i regeneracja wtrysków nie będzie konieczna
Po oględzinach, okazało się również że auto ma chip-tuning na +/- 140kM, o czym niestety sprzedawca mnie nie poinformował :/
Na jutro jestem umówiony na profilaktyczną wymianę panewek + olej.
Generalnie jestem bardzo zadowolony, w końcu znalazłem serwis, w którym nie muszę głupio tłumaczyć objawów bo sam ich nie widzi i przekonywać mechanika że coś z autem jest nie tak.
Ja też dorzucę pochwałkę dl Grzegorza.
Wstawiłem auto na przegląd i wymianę oliwy.
Ogarnięte bardzo szybko, bliski termin (chyba się wstrzeliłem ) i oczywiście lista rzeczy do ogarnięcia.
Lista poniżej:
1. wyciek między przepustnicą, a kolektorem.
2. prawa i lewa manszeta zewnętrzna pęknięta
3. prawy plastik osłony podwozia mocno połamany
4. silentbloki poprzeczne
5. wyciek na wyjściu turbiny przy turbinie i intercoolerze
6. dziwny płyn chłodniczy (takiej barwy jeszcze Grześ nie widział )
7. sworzeń
8. zbieżność
Całość ogarnięta w przeciągu jednego dnia, kasa rozliczona - jeszcze zostało na piwo - więc wróciłem zadowolony. W dniu odbioru uratował jeszcze Alf-ę kolegi mimo "napiętego" terminarza.
Dzięki i wracam za 15kk!
Suo quisque metu pericula metitur - Każdy mierzy niebezpieczeństwo miarą własnego strachu.
Wg Tacyta
Komentarz